De oplossing voor het autobedrijf

Claire maakt iedere stap van het aftersales proces gemakkelijker met digitale werkorders, de EVHC-module en klantcommunicatie. Dit is daarnaast allemaal inzichtelijk en meetbaar door middel van de rapportages in Claire.

  • Digitale werkorder
  • Electronic Vehicle Health Check (EVHC)
  • Proces Management
  • Klant Communicatie
  • Gedetailleerde rapportage
  • Integratie met uw DMS

Proces management

De basis van Claire is proces management. Claire ondersteunt iedere stap binnen het proces, dit begint bij de werkvoorbereiding, tot aan de teruggave van de auto. Tijdens het proces wordt iedere stap vastgelegd. Hierdoor maken we alle handelingen inzichtelijk voor iedereen binnen het aftersales proces. Zo voorkomen we verwarring en maken we het transparant. 

 

 

Het resultaat

Een duidelijk en transparant proces brengt meer rust in het werkproces dus meer rust op de werkvloer en meer tijd voor de klant. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid. Meer omzet per werkplaats doorgang met een verbetering van de verhouding loon -onderdelen. We gaan dus meer onderdelen per gefactureerd uur verkopen. Een hogere efficiency waarbij 1650 gefactureerde uren per monteur eerder regel is dan uitzondering. Rekent u even mee?

process-management

Claire digitaliseert het volledige aftersales proces van begin tot eind

Digitale werkorder

Je kunt Claire software installeren op je desktop of als Android-app op een tablet. De koppeling tussen Claire en de DMS/GMS, zorgt ervoor dat de juiste informatie in de werkorder komt te staan. Zo kun je altijd en overal bij de auto-gegevens en afspraakdetails.

Claire digitale werkorder screen
Claire-Vehicle-Health-Check.png

Electronic Vehicle
Health Check

1

EVHC

Met de EVHC module wordt de complete staat van de auto transparant vast gelegd zowel voor de klant als medewerkers.
2

Stoplicht methodiek

De Claire checklist werkt met een stoplichtmodel. Bij groen is alles in orde, oranje betekent 'in gaten houden' en bij rood moet er iets gerepareerd of vervangen worden. Op deze manier is het voor zowel de medewerkers als klant duidelijk wat er precies moet gebeuren.
3

Foto & video

De constateringen worden visueel ondersteund met foto's en video's. zo maken we het transparant voor de klant.

Gedetailleerde rapportage

In Claire worden alle handelingen en processtappen gemeten. Hierdoor is in de rapportage module snel inzichtelijk waar zich mogelijke bottlenecks bevinden, waar het goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo kunnen we iedere dag een beetje beter worden!

Claire evhc rapportage

Koppelingen met DMS systemen

Claire heeft koppelingen met diverse Dealer Management Systemen (DMS of GMS) waaronder: Eva, Autoline, Autoline DRIVE, ICAR, CarIT, Wincar, NTcar, Myengine, Carsys en meer. Middels deze koppeling zorgen wij er voor dat de relevante informatie in Claire beschikbaar wordt, zo voorkomen we dubbel werk!

Start nu met Claire!